X

WSSN ontzorgt

U hoeft zich geen zorgen meer te maken om de logistiek van uw webshop.

► Ontdek WSSN

Verzending webshop uitbesteden

Alles op een rijtje

Denkt u erover na om de verzending van uw webshop uit te besteden? Wanneer is het verstandig om te beginnen met het uitbesteden van de verzending van uw webshop bestellingen? Wij zetten alles op een rijtje.

Verzending webshop uitbesteden: Goed idee of niet?

De verzending van uw webshop is één van de belangrijkste facetten van uw (online) onderneming. Als een pakketje niet juist of op tijd wordt verzonden dan kan dat betekenen dat de klant af ziet van de order. Daarbij is de kans klein dat de klant nogmaals terugkomt en ook mond-tot-mond en/of een positieve vermelding op social media is niet aan de orde.

Het (op tijd) ontvangen van het pakket is vaak het eerste fysieke klantcontactmoment. En dat moet gewoon goed gebeuren, vinden wij bij WSSN.

Door de dagelijkse verzending van producten die via uw webshop verkocht worden uit te besteden maakt u gebruik van de professionele faciliteiten en jarenlange ervaring van een e-fulfilment specialist. Bestellingen die voor 21:30 uur nog gedaan worden, worden bovendien dezelfde dag nog verzonden.

Uw webshop bestellingen door WSSN verwerkt

Verzending controleUw goederen worden opgeslagen in ons ruimte en moderne magazijn, waar het automatisch beveiligd en verzekerd is tegen diefstal, brand en waterschade.

Zodra er een bestelling binnenkomt wordt dit via een geautomatiseerd proces naar onze fulfilment afdeling verstuurd. Daar worden alle producten per bestelling verzameld en dubbel gecontroleerd door onze medewerkers met barcode scanners. Hierdoor wordt vrijwel altijd het juiste product naar de juiste klant gestuurd.

Nadat de bestellingen klaar liggen wordt alles netjes ingepakt door onze getrainde medewerkers. Wij zorgen ervoor dat alle producten met het juiste verpakkingsmateriaal wordt verpakt. Als alles ingepakt is worden de pakketjes juist gefrankeerd en dezelfde dag nog meegegeven aan PostNL.

What’s in it for me?

Naast dat u beschikt over professionele verzendfaciliteiten heeft het uitbesteden van de verzending van uw webshop bestellingen nog meer voordelen.

Doordat u niet meer zelf iedere dag de pakketten staat te verzorgen houdt u meer tijd over voor de overige kerntaken van uw onderneming. Denk hierbij aan marketing, inkoop en zakenrelaties uitbreiden. Of u kunt met een gerust hart op vakantie en uw bedrijf blijft gewoon doordraaien.

Heeft u wel eens te maken met seizoensgebonden producten en de daarbij behorende pieken in verkoop? Met het uitbesteden van de verzending is dat geen probleem meer. WSSN zorgt voor voldoende personeel om alle bestellingen op tijd naar uw klanten te versturen. En heeft u  tijdelijk geen logistiek personeel nodig, dan betaalt u daar ook niet voor.

Ook de ruimte die u nodig heeft om producten op te slaan is niet meer uw zorg. Wij hebben een ruim magazijn waar we uw producten veilig en gestructureerd opslaan. Hierdoor hoeft u zich geen zorgen te maken over de beschikbare ruimte in uw onderneming.

U profiteert bovendien van ons volumevoordeel in o.a. opslagruimte, verpakkingsmateriaal en frankeerkosten. Doordat wij veel pakketten per dag verzenden krijgen wij extra korting bij onze leveranciers. Hierdoor vallen de prijzen vaak lager uit dan dat u zelf onderhandelt.

Voordelen van uitbesteden op een rijtje

Als u uw webshop verzending uitbesteedt dan geniet u van de volgende voordelen:

  • Professionele logistieke faciliteiten
  • Goed getraind fulfilment personeel
  • Altijd voldoende verpakkingsmateriaal op voorraad
  • Meer tijd voor de kerntaken van uw business
  • Opvang van pieken en dalen in de verkoop
  • Altijd voldoende veilige opslagruimte
  • Volumevoordeel, dus lagere prijzen

Wanneer niet uitbesteden?

Over het algemeen is het niet rendabel om de verzending uit te besteden als er weinig producten zijn en de omloopsnelheid laag is. In dat geval kan het voordeliger zijn om de verzending in eigen beheer te houden. Het logistieke proces is dan nog overzichtelijk. Vanaf ongeveer 10 bestellingen per dag is het interessant om naar uitbesteding te kijken. Uiteraard hangt het ook vaak af van het type product, wat betreft omvang en orderwaarde. Vraag ons om advies als u niet zeker weet of uitbesteden iets voor uw onderneming is.

Wilt u ook de verzending van uw webshop uitbesteden?

Wilt u meer weten over het uitbesteden van de verzending van uw webshop bestellingen? Neem dan contact met ons op. Wij leiden u graag rond in onze professionele e-fulfilment afdeling.

02 apr.

Magento fulfilment

Lees meer..

24 feb.

Webshop logistiek uitbesteden: Is het wel verstandig?

Lees meer..

27 nov.

E-fulfilment bedrijf

Lees meer..