X

WSSN ontzorgt

U hoeft zich geen zorgen meer te maken om de logistiek van uw webshop.

► Ontdek WSSN

Online fulfilment: wanneer wel, wanneer niet?

Online fulfilment, ook wel e-fulfilment genoemd, is het verwerken van goederen na een transactie via internet. Het gaat hier meestal om inslag en opslag van goederen, zoals producten die in een webshop te koop worden aangeboden. Ook het verpakken en verzenden van deze goederen valt onder online fulfilment.

In het kort komt het er op neer dat een online ondernemer zijn fysieke voorraad op een locatie zet waar bestellingen van een e-commerce website worden verwerkt.

Daarnaast zijn er vaak nog andere aanverwante activiteiten die door een online fulfiment bedrijf worden uitgevoerd. Denk hierbij aan:

  • Verwerken van retourzendingen
  • Klantenservice
  • Social media beheer

Waarom online fulfilment?

  • Continuïteit: Als u iemand in dienst hebt die de orders inpakt en deze valt uit (bijv. ziekte of vakantie), dan moet u zelf voor vervanging zorgen. Bij een fulfilment bedrijf is dit al geregeld.
  • Expertise: Er is bij een online fulfilment bedrijf veel kennis aanwezig over logistiek. Producten worden volgens een systeem opgeslagen op de juiste locatie en heel efficiënt weer bij elkaar gezocht. Het inpakken van de producten gaat snel en ordelijk. D.m.v. een scansysteem wordt dubbel gecontroleerd, zodat de kans op fouten zeer klein is.
  • Flexibiliteit: Pieken en dalen in omzet, bijvoorbeeld door een seizoengevoelig product, kunnen makkelijker worden opgevangen bij een online fulfilment bedrijf. U hoeft zelf geen personeel stand-by te houden, in te werken of misschien te ontslaan omdat er tijdelijk geen werk is. Daarnaast werkt personeel bij een fulfilment center in ploegendiensten en kan er ook ’s avonds (bij WSSN zelfs tot 21:30 uur) worden verstuurd.
  • Focus: In plaats van werken in uw business kunt u werken aan uw business. Door het uitbesteden van fulfilment heeft u meer tijd over voor uw core business en het aantrekken van nieuwe klanten.
  • Schaalvoordeel: Verpakkingsmaterialen, frankeerkosten, opslagruimte, alles is groter bij een e-fulfilment bedrijf. Door het grote volume zijn er scherpe prijzen met leveranciers die vaak niet aan een webwinkel alleen worden gegeven.
  • Ruimtebesparing: Doordat de voorraad op een externe locatie staat hoeft er geen ruimte te worden ingericht voor opslag. Zeker bij wisselende hoeveelheden is dit een groot voordeel. U bespaart veel op o.a. huur, onderhoud en verzekeringskosten.

Wanneer kiest u niet voor online fulfilment?

Als de webwinkel nog weinig omzet draait en het logistieke proces daarmee nog heel overzichtelijk is. Vanaf ongeveer 300 tot 400 bestellingen per maand (ongeveer 10 per dag) wordt het vaak de moeite waard om online fulfilment uit te besteden.

Ook doorgroeien met de webshop?

Wilt u ook minder tijd kwijt zijn in uw webshop en meer tijd besteden aan de groei van uw webshop?

Neem dan contact op met WSSN. Wij hebben jarenlang ervaring met ( online) fulfilment en klantcontact en vertellen je hier graag meer over.

WSSN – Meer Omzet, Minder Zorgen

27 nov.

E-fulfilment bedrijf

Lees meer..

20 jan.

Wat is E-fulfilment

Lees meer..

01 feb.

Verzending webshop uitbesteden

Lees meer..